ISO 16383-1:2025

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٢٧ يونيو ٢٠٢٥

Geotechnical investigation and testing — Laboratory testing of rock — Part 1: Determination of water content

ملفات الوثيقة ISO 16383-1:2025

الإنجليزية 9 صفحات
الإصدار الحالي
31.31 OMR

مجال الوثيقة ISO 16383-1:2025

This document specifies a method of determining the water content of rocks.

This document is applicable to the laboratory determination of the water content of a rock test specimen by oven-drying within the scope of geotechnical investigations. The oven-drying method is the definitive procedure used in usual laboratory practice.

The practical procedure for determining the water content of a rock is to determine the mass loss on drying the test specimen to a constant mass in a drying oven controlled at a given temperature. The mass loss is assumed to be due to free water and is referenced to the remaining dry mass of the test specimen.

NOTE            This document fulfils the requirements of the determination of water content of rock for geotechnical investigation and testing according to EN 1997-2.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 2055-1:2015
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية عمانية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 9241-171:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Ergonomics of human-system interaction — Part 171: Software accessibility
ISO 21557:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Mining — Mining methods — Classification and specification
ISO 8347:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Measurement procedures associated with the chain of custody in native tropical forest management areas
ISO 37306:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Liquid petroleum products — Determination of distillation characteristics at atmospheric pressure — Micro-distillation